Wijk wil rondslingerende speeltoestellen weg hebben

© RTV Utrecht
WIJK BIJ DUURSTEDE - Goed bedoeld is het zonder twijfel: veel inwoners van Wijk bij Duurstede hebben met deze warme dagen speeltoestellen zoals glijbaantjes en trampolines op straat neergezet, zodat kinderen in de buurt er plezier van kunnen hebben. De gemeente heeft waardering voor het idee, maar vraagt de inwoners toch om de toestellen weg te halen: ze leveren op meerdere manieren gevaar op.
In een bericht aan de inwoners schrijft wethouder Wil Kosterman dat zij begrijpt ''dat het leuk is om op een mooie dag extra speeltoestellen op straat of in de speeltuin te plaatsen.'' Maar de wethouder wijst erop dat de toestellen niet gekeurd zijn. Als er iets mee misgaat, is de gemeente aansprakelijk.
Er is nog een andere reden dat het gemeentebestuur in het geweer komt tegen rondslingerende speeltoestellen. ''Medewerkers van de gemeente worden gehinderd om hun werk te kunnen doen. Ook kunnen de speeltoestellen de openbare ruimte blijvend beschadigen'', staat in de waarschuwing.
De gemeente gaat de bezitters eerst op verschillende manieren waarschuwen, maar vanaf juli worden de speeltoestellen verwijderd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.