RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Zamir M. krijgt 15 jaar cel met tbs met dwangverpleging voor doodsteken Laura Korsman

UTRECHT/NIEUWEGEIN - Zamir M. is vandaag veroordeeld tot een gevangenisstraf van 15 jaar cel met tbs met dwangverpleging voor de moord op Laura Korsman. De Nieuwegeinse M. stak de Utrechtse studente met tientallen messteken dood in haar studentenhuis aan de Bosboomstraat. Volgens de rechtbank is overtuigend bewezen dat hij op de avond van het drama op pad ging met het plan om zijn ex-vriendin te vermoorden.

Agenten troffen in het studentenhuis aan de Bosboomstraat een waar bloedbad aan. De steekpartij vond met zoveel geweld plaats dat een mes van de verdachte afbrak. M. zelf zei tijdens de rechtszaak dat Korsman schuld zou hebben gehad aan haar eigen dood: zij zou het mes hebben getrokken waarna hij zich slechts had verdedigd. Een ongeloofwaardig verhaal, aldus de rechtbank. M. volgde Korsman de hele avond voor haar dood, had een mes bij zich en droeg latex handschoenen.

De rechtbank rekent het M. zwaar aan dat hij weigert openheid van zaken te geven en Laura verschrikkelijke angst heeft aangejaagd. Ook het feit dat hij eerder voor stalking en bedreiging van een andere ex is veroordeeld, telt mee in het bepalen van de hoogte van de straf.

STALKING
De rechtbank was vandaag fel over het stalk-gedrag van de Nieuwegeiner. Zamir M. bleef zijn ex lastig vallen toen hun relatie was beŽindigd en hield hier maar niet mee op. Zelfs na drie gesprekken met de politie waarin hem werd verteld dat hij moest stoppen en een contactverbod, ging hij door. De rechtbankvoorzitter in Utrecht noemde dit 'een bijzonder ernstige verstoring van het persoonlijke leven' van de vrouw.


OM: 'KAN ZICH VINDEN' IN STRAF
Het Openbaar Ministerie had 18 jaar celstraf met tbs geŽist maar volgens rechtbankverslagger Riks Ozinga kan de officier van justitie zich in de straf van vandaag vinden.

Het OM was aanvankelijk ook van plan geweest om 16 jaar cel te eisen, maar paste dit aan vanwege de negatieve houding van M. De officier van justitie wond zich enorm op over de 'leugenachtige en ontkennende' houding van de man en verhoogde de strafeis die hij in gedachte had met twee jaar.

LEUGENACHTIG
Na de moord op Laura Korsman legde M. maar liefst zeven verschillende verklaringen af over wat er gebeurd zou kunnen zijn en gaf hij de schuld onder meer aan leden van een motorbende die het op hem gemunt zouden hebben.

STOORNIS
Volgens onderzoekers van het Pieter Baan Centrum heeft M. een ernstige psychische stoornis en is de kans op herhaling zonder behandeling hoog. Hij wordt verminderd toerekeningsvatbaar geacht.

M. was vandaag aanwezig om het vonnis aan te horen. Nadat dit was gebeurd, sjokte hij zwijgend en met een lege blik in de ogen tussen de mensen van de parketpolitie de zaal uit.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -