RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Hanke Bruins Slot (CDA) verruilt Den Haag voor Utrechts provinciepluche

1/2
PROVINCIE UTRECHT/UTRECHT - Toekomstig provinciebestuurder Hanke Bruins Slot neemt vandaag afscheid van de Tweede Kamer. De Utrechtse politica is vorige week door het CDA in de provincie Utrecht voorgedragen als gedeputeerde.

De overstap betekent het voorlopige einde voor haar politieke loopbaan in Den Haag. Daar was de Utrechtse Bruins Slot negen jaar lid van de Tweede Kamer. "Het voelt behoorlijk intens", zei ze vanmorgen op Radio M Utrecht. "Vandaag heb ik mijn laatste fractievergadering en neem ik ook afscheid van medewerkers."

Hanke Bruins Slot (CDA) op Radio M Utrecht


SAMENWERKING
Bruins Slot was voor ze de politiek in ging militair en leerde daar naar eigen zeggen dat alles draait om samenwerking. "EÚn militair is geen militair, was een les uit mijn vorige loopbaan. En ook in Den Haag kun je alleen iets bereiken als je samenwerkt."

Trots is Bruins Slot op het totstandkomen van de Veteranenwet. "Ik heb daaraan meegewerkt, zodat er meer erkenning en zorg voor veteranen zou komen. Dat was een hoogtepunt voor me."

LANDBOUW, SPORT EN TOERISME
Hanke Bruins Slot wordt in Utrecht verantwoordelijk voor onder meer landbouw, sport, recreatie en toerisme in onze regio. Morgen wordt ze in een vergadering van Provinciale Staten ge´nstalleerd. Vanaf donderdag zal ze kennismaken met haar nieuwe omgeving.

"Ik vind het geweldig om voor de inwoners van Utrecht aan de slag te gaan", zegt ze. "De rollen veranderen. Als Kamerlid controleer je de regering. Als gedeputeerde moet je het zelf uitvoeren en word je gecontroleerd door de Provinciale Staten."

Toch is Utrecht niet helemaal nieuw voor Bruins Slot. "Ik woon al mijn halve leven in de stad. Utrecht is echt mijn plekkie."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -