RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Onweer en hagel dreigen avondvierdaagse in regio te verstoren

PROVINCIE UTRECHT - Organisaties van de avondvierdaagse in de provincie Utrecht bekijken vanmiddag of de weersvoorspellingen uitkomen. Meteorologen verwachten veel regen, onweer en harde rukwinden tot 120 kilometer per uur. Mogelijk betekent dat dat de lokale wandeltochten moeten worden afgeblazen.

Onder meer in de stad Utrecht, De Bilt, Soest, Harmelen, Wijk bij Duurstede en Renswoude wordt met spanning naar de lucht gekeken. Later vandaag wordt besloten of de marsen doorgaan. Voor de buien komen loopt de temperatuur eerst flink op.

Het KNMI in De Bilt heeft voor de provincie Utrecht tussen 20.00 uur en middernacht code geel afgekondigd. Het weerinstituut zegt dat er onweersbuien van zuidwest naar noordoost over het land trekken. Daarbij is er kans op zware windstoten en hagel.

De hevigste buien vallen overigens buiten onze provincie, voorspelt weerbureau WeerOnline in Zeist. Met name Noord-Brabant, Limburg, Gelderland en Overijssel krijgen het zwaar te verduren. Ook morgenavond is er kans op stevige onweersbuien.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht