Invallen in Amersfoort, Baarn en Leusden, vijf verdachten van drugshandel vast

© Keistadnieuws
AMERSFOORT/BAARN - Op vijf adressen in Amersfoort, Baarn en Leusden heeft de politie invallen gedaan. Volgens een woordvoerder gaat het om meerdere drugszaken. De politieacties vonden vanmorgen vroeg tegelijk plaats. Er zijn vijf verdachten aangehouden.
De mannen zouden harddrugs hebben verkocht aan klanten in Amersfoort en de omliggende gemeenten Baarn, Bunschoten, Hilversum, Leusden en Woudenberg. Vooralsnog lijkt het erop dat ze onafhankelijk van elkaar in het gebied opereerden.
De verdachten zijn 18 tot 34 jaar oud. Een aantal van hen is in het ouderlijk huis van het bed gelicht. Agenten hebben de woningen doorzocht en drugs gevonden. Ook zijn er spullen als dure merkkleding, horloges, zonnebrillen en computers in beslag genomen. Verder nam de politie een scooter, een auto en contant geld mee.
De politie spreekt van ondermijning van de rechtsstaat en roept voormalige klanten van drugsdealers op om zich te melden als ze nog steeds via sms'jes worden benaderd. De gemeente Amersfoort overweegt om de verdachten een zogenoemde last onder dwangsom op te leggen. Dat betekent dat als ze in de stad worden betrapt op het verkopen van drugs ze een boete van 10.000 euro kunnen krijgen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.