RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Ziggo gestopt met aanbieden van analoge televisie

PROVINCIE UTRECHT - Analoog televisie kijken is definitief verleden tijd in de regio Utrecht. De laatste aanbieder, Ziggo, heeft vannacht het analoge signaal stopgezet. Tv kijken kan nu alleen nog maar digitaal.

Zowel digitale als analoge televisie gaat via één kabel, vertelt Hans den Heijer van Ziggo vanmorgen op Radio M Utrecht. "Vannacht hebben we het analoge gedeelte, wat we dus over dezelfde digitale kabel aanbieden, afgeschakeld." Vorig jaar maart startte Ziggo met het over laten stappen van alle abonnees naar digitale tv en inmiddels kijkt bijna 98 procent van de mensen op die manier televisie.

Zoals zoveel dingen, verandert ook tv kijken in de loop van de jaren. "We zijn van antenne naar kabeltelevisie gegaan, van zwart-wit naar kleuren-tv en naar breedbeeld", zegt Den Heijer. "Tegenwoordig is alles digitaal. Daarnaast is ook de kwaliteit van het beeld bij digitale tv veel beter. Klanten die omschakelen zien meteen verschil; je hebt beter beeld en meer zenders."

De mensen die nog analoge televisie gebruiken of niet zeker weten op welke manier ze tv kijken moeten het volgende doen, zegt Ziggo. "Ze kunnen een check doen. Ze kunnen de tv even op 14 zetten. Zie je Ziggo-sport, dan kijk je al digitaal. Als je op dat moment een andere zender ziet, dan moet je de televisie omschakelen naar digitaal ontvangst." Klanten die nog om moeten schakelen, kunnen gebruik maken van een speciaal stappenplan.

Toch lijkt het erop dat de overschakeling bij de meeste mensen soepel verloopt; de telefoon bij de klantenservice van Ziggo stond vanmorgen nog niet roodgloeiend. Wel is er vandaag extra mankracht ingezet voor het geval er toch veel telefoontjes binnenkomen.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Lees ook
Nieuwsoverzicht