Het is officieel: Utrecht wil Songfestival in Jaarbeurs

© ANP
UTRECHT - Utrecht heeft zich officieel gemeld bij de NPO voor de organisatie van het Songfestival. Vanavond komt voor het eerst het bidbookteam bij elkaar om alles te bespreken. Dat zegt Maricken Hengeveld, communicatiemanager bij de Jaarbeurs.
De European Broadcasting Union (EBU) laat begin juni weten aan welke criteria er precies voldaan moet worden. Op basis daarvan wordt er een bidbook gemaakt waarin duidelijk moet staan waarom bijvoorbeeld Utrecht een goede kanshebber zou zijn. Er wordt gekeken naar punten als locatie, logistiek en veiligheid.
Vervolgens krijgt de organisatie de kans om langs te gaan bij alle plekken die zich hebben aangemeld. In overleg met de EBU wordt bepaald in welke stad het liedjesspektakel zal plaatsvinden. Kortom, het zijn spannende weken, maar Hengeveld heeft er alle vertrouwen in. "We zijn tot nu toe nog niet bij elkaar geweest als bidbookteam. Het is echt belangrijk dat we vanaf nu meters gaan maken in de komende weken."

MEERDERE KANSHEBBERS

Utrecht is niet de enige stad die het liedjesfestijn wil organiseren. Onder meer Amsterdam, Rotterdam, Leeuwarden en Maastricht hebben al laten weten het Eurovisiesongfestival graag te willen organiseren.
Nederland was vier keer eerder gastheer van het evenement: het werd gehouden in Hilversum (1958), Amsterdam (1970) en Den Haag (1976 en 1980).

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.