Plofkrakers Utrecht en Maarssen in België en Duitsland voor rechter

© Pixabay
MAARSSEN/UTRECHT - Twee 31-jarige mannen uit Maarssen en een Utrechter (28) staan deze maand voor de Belgische rechter voor een serie plofkraken in Vlaanderen. Ze zouden met zeven andere verdachten een criminele organisatie hebben gevormd.
De bende sloeg toe tussen mei en augustus vorig jaar en zou door zes geldautomaten op te blazen ongeveer 560.000 euro hebben buitgemaakt. Een van de pogingen mislukte.

VERHUURBEDRIJF

De tien Nederlandse verdachten kwamen in september in beeld met assistentie van het gespecialiseerde plofkrakenteam van de politie in Nederland. De Belgische politie had ontdekt dat de auto's die bij de misdrijven werden gebruikt steeds bij hetzelfde verhuurbedrijf vandaan kwamen.
De raadkamer in Antwerpen heeft het dossier doorverwezen naar de zogenoemde correctionele rechtbank. De rechter zal de zaak deze maand behandelen en met alle partijen naar een procesdatum zoeken. Mogelijk zal dat pas in september of later zijn.

DUITSLAND

Overigens staan ook in Duitsland drie Utrechtse plofkrakers terecht. Zakaria M. (27), Anouar A. (32) en Samir A. (24) worden volgens Duitse media verdacht van negen plofkraken tussen juni 2017 en juni 2018, waarbij 600.000 euro is gestolen en voor 100.000 euro schade is aangericht.
De mannen zouden deel uitmaken van de beruchte Audibende, genoemd naar de snelle vluchtwagens die de leden gebruikten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.