RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Storm op komst: NS schrapt treinen en inwoners Oudewater barricaderen de deuren

1/2
AMERSFOORT/OUDEWATER - Er is storm op komst en dus zijn er in de regio maatregelen getroffen. De NS vermindert het aantal intercity's op de trajecten Amersfoort-Deventer en Amsterdam-Utrecht-Sittard. En in Oudewater zijn deuren gebarricadeerd om ervoor te zorgen dat het droog blijft in huis.

Omstreeks 19.00 uur zijn de eerste zware buien Zeeuws-Vlaanderen binnengetrokken. Het noodweer trekt met hoge snelheid naar het noordoosten en bereikt later op de avond waarschijnlijk ook de provincie Utrecht. Het KNMI heeft code oranje afgekondigd voor Zeeland, Zuid-Holland en Noord-Brabant. In de rest van het land geldt code geel.

AVONDVIERDAAGSE

Door het verwachte noodweer gingen de avondvierdaagsen in Veenendaal, Cothen en Woudenberg niet door. De avondvierdaagsen in Utrecht, Amersfoort-Vathorst, Soest, Rhenen en Harmelen werden ingekort.

Tijdens de buien is er kans op zeer zware windstoten van 75 tot 100 km/u en zelfs tot 120 km/u. Ook kan er tijdens hoosbuien in korte tijd veel hagel vallen. Omdat blikseminslag en omgewaaide bomen kunnen leiden tot problemen op het spoor, schrapt de NS ritten op vijf trajecten, waarvan er twee door de provincie Utrecht lopen.

OUDEWATER BARRICADEERT DEUREN

En als er heftige regenval wordt verwacht, komen inwoners van Oudewater meteen in actie. Daar zijn inmiddels al de eerste deuren gebarricadeerd.

Een aantal straten in Oudewater komt bij hevige regen standaard blank te staan. Soms loopt het water dan zelfs de huizen in. Een jaar geleden gebeurde dit voor het laatst. Inmiddels weten de bewoners dit, en dus liggen de luiken bij de hand. Die zitten op sommige plekken alweer voor de deur, zo melden bewoners van de Lange Burchwal, Heilig Leven en de Wijngaardstraat aan RTV Utrecht.

Toevallig is overigens wel dat er donderdag een gemeenteraadsvergadering over het rioolplan is. Dat moet overstromingen in Oudewater voorkomen.

 Storm verwacht: inwoners Oudewater barricaderen de deuren Storm verwacht: inwoners Oudewater barricaderen de deuren | Foto: RTV Utrecht


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht