Kort nieuws: Brug Valleikanaal tijdelijk dicht

REGIO - * De brug Asschatterweg, over het Valleikanaal in Leusden, gaat vanavond en vannacht dicht vanwege een reparatie. De werkzaamheden duren van 8 uur 's avonds tot 6 uur 's ochtends. Daarna is de weg weer open, het verkeer wordt omgeleid
* Een verkeerscontrole in Veenendaal heeft de politie achttien bekeuringen opgeleverd. De weggebruikers reden in de meeste gevallen zonder rijbewijs en zonder gordel. De agenten stonden op de Wageningselaan en kregen hulp van het VOA/Scooterteam en de ANWB, die hielpen om ter plaatse mankementen te verhelpen.
* Een bewoner van de Bouwstraat in de Utrechtse wijk Wittevrouwen heeft afgelopen nacht oog in oog gestaan met een inbreker. De 22-jarige man kwam thuis en trof een man in zijn woonkamer aan. Toen hij hem vroeg wat hij aan het doen was, kwam de inbreker met een ongeloofwaardig verhaal en ging hij ervandoor. Even later kon de politie de 30-jarige inbreker aanhouden op de Biltstraat.
* Op de kermis in Rhenen is een man in elkaar geslagen. De 20-jarige IJsselsteiner kreeg ruzie met een 38-jarige man en moest dat bekopen met rake klappen. De politie zag de dronken dader even later rijden op een snorfiets en hield hem aan.
* Bij een aanrijding op de Amersfoortseweg in Huis ter Heide is een fietser gewond geraakt. De 50-jarige man kwam door een onbekende oorzaak in botsing met een 35-jarige automobilist uit De Bilt. Hij is met letsel aan beide benen naar het ziekenhuis vervoerd.
* Elf studenten van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht gaan vandaag voor vijf weken naar Oeganda. Ze maken deel uit van Theatergroep ZoetZuur. Onder de projectnaam YOU-ganda gaan de Utrechters onderzoeken welke rol theater en kunst kunnen spelen bij het bestrijden en bespreekbaar maken van aids.
* De nieuwe appartementen in de Veenendaalse Tuinstraat krijgen geen balkons. De aannemer deed een verzoek om het bestemmingsplan te wijzigen, maar Veenendaal gaat hiermee niet akkoord omdat het balkons niet vindt passen op deze locatie.
* Een grote verkeerscontrole op de A27 bij Nieuwegein heeft bijna 40 bekeuringen opgeleverd. De politie controleerde samen met de douna en Rijkswaterstaat op reminrichtingen van aanhangers en het bij zich hebben van autopapieren.
* Basisschool De Achtbaan in Soest heeft een prijs gekregen voor een project tegen zwerfafval. Kinderen uit groep 7 en 8 maken om de twee weken het speelgedeelte schoon van Park Honsbergen. Soest beloont De Achtbaan daarom met de felbegeerde Kroon, als onderdeel van het project 'Zwerfafval, dat pakken we samen op'.
* Bij het Utrechtse Majellapark is een stomdronken automobilist van de weg gehaald. De 32-jarige Rotterdammer blies bij een controle vier keer het wettelijke maximum. De man kreeg een forse boete en kon op zoek naar ander vervoer, want zijn rijbewijs moest hij inleveren.
* Gemeenten in de regio kunnen voortaan bestemmingsplannen maken zonder goedkeuring van de provincie. Dat staat in de nieuwe Wet Ruimtelijke Ordening die per 1 juli is ingegaan. In de oude wet moest de provincie voor elk bestemmingsplan toestemming geven. Nu krijgt de provincie zes weken de tijd om te protesteren als ze het niet eens is met een plan van de gemeente.
* Een parkeerwacht in het Utrechtse Lombok heeft een roerige avond achter de rug. De ambtenaar schreef gisteravond bonnen uit in de JP Coenstraat. Een 39-jarige automobilist maakte hem vervolgens uit voor rotte vis. Toen de parkeerwacht hem wilde aanhouden, begon een een groep omstanders zich te roeren. De controleur vroeg daarop om politie-assistentie en uiteindelijk keerde de rust terug. De scheldende automobilist kwam er vanaf met een boete.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.