Kort nieuws: Voorstelling bij Cereol toch afgelast

REGIO - De voorstellingen van het Filiaal op het door brand getroffen Cereolterrein worden toch afgelast.Hoewel de brandweer en de gemeente toestemming hadden gegeven,wil de eigenaar van het terrein geen enkel risico nemen.
* De expositie 'Devotie; geloven en beleven in De Ronde Venen' wordt verlengd. Religie staat al een paar weken centraal in Museum De Ronde Venen. Dat is zo'n succes dat bezoekers nu tot begin augustus in het museum in Vinkeveen terecht kunnen. De tentoonstelling is opgezet met hulp van Historische Vereniging De Proostdijlanden.
* Ivo Opstelten is benoemd tot lid van de Raad van Toezicht van de Universiteit Utrecht. Hij volgt Ed Nijpels op, die het te druk had. Opstelten is burgemeester van Rotterdam.Daarvoor was hij burgemeester van Utrecht.
* Op de Vaartweg in Eemdijk is afgelopen nacht een gewonde snorfietser gevonden. De 20-jarige man uit Bunschoten lag op het fietspad naast zijn snorfiets. Hij is met hoofdletsel overgebracht naar het ziekenhuis. De politie weet niet wat er precies is gebeurd en heeft de zaak in onderzoek.
* Tony Nijenkamp is aangesteld als directeur van de afdeling Financien en Personeel van de gemeente Utrecht. Hij werkte eerder voor de afdeling van Burgerzaken en Gemeentebelastingen. Nijenhuis wordt verantwoordelijk voor de inkomsten en uitgaven van Utrecht.
* Ruim 1.500 bakkers gaan speciale witte broodjes bakken om de Noordpoolcampagne van het Wereld Natuur Fonds uit Zeist te steunen. Bij aankoop van een zak van deze Noordpoolbolletjes krijgt de koper een miniboekje met energietips en een magneet met ijsberensnoet. De samenwerking tussen het WNF en de bakkers is niet nieuw. In 1989 werden voor het eerst Pandabroodjes gebakken en die worden ook nog steeds verkocht.
* GroenLinks en de PvdA in De Bilt eisen maatregelen tegen brandgevaar in De Biltse Duinen. Aanleiding is een brand van eind vorige maand, waar de brandweer maar moeilijk bij kon. In de zomer is het vaak erg droog in de Biltse Duinen waardoor de kans dat er brand uitbreekt erg groot is. Een verbod op barbecuen vinden de patijen onvoldoende.
* De gemeente Utrecht investeert in de bilbiotheken. De komende vijf jaar wordt gewerkt aan een nieuwe Centrale Bilbliotheek. Daarnaast worden de vestigingen in de wijken Vleuten, Vleuterwijde, Tuinwijk, Oog in Al, Kanaleneiland en Leidsche Rijn verbeterd. Ook zullen de bibliotheken langer open zijn.
* Straten in Utrecht moeten vogelvriendelijk worden. Daarom roept de gemeente inwoners op voor eind volgende maand een plan in te dienen hoe ze hun straat vogelvriendelijker kunnen maken. Als een jury het plan goedkeurt, gaat de gemeente het uitvoeren.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.