Kort nieuws: Motorrijders onderuit bij wegwerk

REGIO - Bij wegwerkzaamheden op de Doornseweg in Leusden is een motorrijder gewond geraakt. De 50-jarige man uit Utrecht raakte een betonnen geleider en ging onderuit. Hij brak een pols. Zijn vrouw, die achterop zat, bleef ongedeerd.
* Een 40-jarige man uit Breda is aangehouden op de Hoogstraat in Abcoude. Hij zat dronken achter het stuur van een bestelbusje. Niet alleen de bestuurder, maar ook zijn 5 passagiers waren dronken. De chauffeur bleek 3 keer meer te hebben gedronken, dan is toegestaan. Hij kreeg een proces-verbaal en kon zijn rijbewijs inleveren.
* De politie in Utrecht heeft drie verdachten aangehouden voor inbraak. Het drietal was door een getuige gezien in een school aan de Teun de Jagerdreef. Toen de politie ter plaatse kwam waren de mannen én een schoolcomputer verdwenen. De verdachten konden twee straten verderop worden aangehouden.
* Bij een snelheidscontrole op de Amsterdamsestraatweg in Maarssen zijn 606 voertuigen gecontroleerd. Bijna 1 op de 4 reed daarvan meer dan de 50 kilometer per uur, die was toegestaan. Ze kregen allemaal een bekeuring. De bestuurder met de meeste haast reed 83.
* Armando keert dinsdag terug in de Amersfoortse Elleboogkerk. Het bronzen beeld 'Der Vogel' van de kunstenaar zal morgen op de restanten van de toren worden geplaatst. Het beeld is 3 meter breed en 820 kilo zwaar, en symboliseert de herrijzenis van het Armando Museum, dat hier gevestigd was. Vorig jaar oktober brandde de kerk uit.
* In de stad Utrecht zijn vijf mannen aangehouden voor mishandeling. Ze zouden gisteravond op de Nijeveldsingel een man in elkaar hebben geslagen. Getuigen zetten de agenten met een duidelijk signalement op het juiste spoor. Het slachtoffer is met een gebroken jukbeen naar het ziekenhuis vervoerd.
* Op de Straatweg in Maarssen zijn gisteravond 2 auto' s op elkaar gebotst. Een 43-jarige man uit Maarssen reed tegen een 45-jarige vrouw uit Utrecht. Hij bleek te veel te hebben gedronken. Een kind in de auto kneusde bij de aanrijding haar arm. De Utrechtse is met pijn in haar borst naar het ziekenhuis gebracht.Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.