Avondvierdaagsen afgelast of ingekort door verwacht noodweer

Archieffoto
Archieffoto © Caspar Huurdeman
PROVINCIE UTRECHT - Door het verwachte noodweer gaan de avondvierdaagsen in Veenendaal, Cothen en Woudenberg vanavond niet door. Dat laten de organisaties van de evenementen weten.
De avondvierdaagsen in Utrecht, Amersfoort-Vathorst, Soest, Rhenen en Harmelen worden ingekort. Alle kinderen lopen vijf kilometer, ook diegenen die eigenlijk tien kilometer zouden moeten lopen. Op die manier zijn ze naar verwachting thuis voordat het onweer losbarst.
In De Bilt en Renswoude gaat de avondvierdaagse nog wel door zoals gepland. De organisaties daar zien geen reden tot afgelasten of inkorten.
Meteorologen verwachten vanavond veel regen, onweer en harde rukwinden tot 120 kilometer per uur. Het KNMI in De Bilt heeft voor de provincie Utrecht tussen 18.00 uur en middernacht code geel afgekondigd. Het weerinstituut zegt dat er onweersbuien van zuidwest naar noordoost over het land trekken. Daarbij is er kans op zware windstoten en hagel. In Zeeland, Zuid-Holland en Noord-Brabant geldt de zwaardere code oranje.
Er rijden vanwege het weer vanaf 16.00 uur ook minder intercity's op de trajecten Amersfoort-Deventer en Amsterdam-Utrecht-Sittard.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.