Jubilaris Van Maasakker scoort winnende voor Oranje

Archief
Archief © Orange Pictures
BILTHOVEN/UTRECHT - De Nederlandse hockeysters blijven winnen in de Pro League. Oranje versloeg Duitsland in Eindhoven vrij moeizaam met 2-1. De treffers van de thuisploeg kwamen op naam van Frédérique Matla en SCHC-speelster Caia van Maasakker.
In het vierde kwart kwam Van Maasakker, die haar 175e interland speelde, snel tot scoren uit een strafcorner, het betekende de 2-0 voor Oranje. Duitsland sloeg binnen een paar minuten terug via Pia Maertens, maar de gelijkmaker bleef uit, mede door goed keeperswerk van Anne Veenendaal.

KOPPOSITIE

Het was de achtste zege op rij voor het team van bondscoach Alyson Annan. De regerend wereldkampioen leidt comfortabel in de nieuwe mondiale competitie met 27 punten uit 10 duels. Oranje speelt komende zaterdag in en tegen België.
Xan de Waard van SCHC werd uitgeroepen tot speelster van de wedstrijd. Volgens haar was het spel van Oranje niet stabiel genoeg. ''We begonnen heel goed, maar maakten daarna een beetje een luie indruk. Toen Duitsland uit het niets op 2-1 kwam, kregen we het nog moeilijk ook. Onnodig, maar goed, we hebben gewonnen'', zei De Waard op Ziggo Sport.