Urenlange wachttijden bij Regiotaxi door storing

Archief.
Archief. © BRU/Erik van 't Woud
PROVINCIE UTRECHT - Door een storing op het telefoonnetwerk ontstonden vanochtend urenlange wachttijden bij sommige gebruikers van Regiotaxi.
Gerhard Breedveld van Willemsen-de Koning, een van de bedrijven die regiotaxi-ritten rijdt, legt uit wat er mis ging. "Van 7.30 tot 12.30 uur was er een storing op het Vodafone-netwerk. Daardoor lag ons systeem eruit." Door de storing lukte het de vervoerder niet om chauffeurs op de juiste plek te krijgen.
De lange wachttijden waren behoorlijk vervelend voor sommige van de oudere gebruikers van de regiotaxi, zegt een mevrouw op leeftijd tegen RTV Utrecht: "Een storing zeggen ze, maar ja, ze moeten de mensen toch op komen halen? Ik ben 78. Moet ik dan gaan lopen daarvandaan?"
Inmiddels is de storing voorbij en rijdt alles weer. Wel duurt het even voor alle aangevraagde ritten verwerkt zijn. Sommige gebruikers dachten dat de vertragingen te maken hadden met het Suikerfeest waardoor er minder chauffeurs beschikbaar zouden zijn. Maar Breedveld ontkent dit: gisteren had het bedrijf daar wel een beetje last van, maar vandaag niet.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.