RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Kliniek Den Dolder op matje bij minister vanwege ontsnapte patiënt

1/2
DEN DOLDER - De directie van de forensisch psychiatrische kliniek Fivoor in Den Dolder, waar ook de moordenaar van Anne Faber verbleef, moet vandaag nog verantwoording afleggen bij minister Dekker. Een patiŽnt is niet teruggekeerd van proefverlof. Het gaat om de 44-jarige Peter M., die eerder dreigde het treinstation van Dordrecht op te blazen met een atoombom. Later viel hij iemand aan, terwijl hij een mes op zak had.

M. lijdt aan psychoses en schizofrenie. In het AD vertelde zijn familie vanmorgen dat hij levensgevaarlijk is als hij zijn medicijnen niet krijgt. M. werd vorig jaar van rechtsvervolging ontslagen, omdat hij volledig ontoerekeningsvatbaar was, een oordeel dat in hoger beroep werd gehandhaafd. Wel werd hij in de kliniek geplaatst voor behandeling van zijn psychiatrische problemen.

"Ik begrijp dat deze gebeurtenis veel vragen oproept. Die vragen heb ik ook", reageert minister Dekker. "Deze patiŽnt heeft van de rechter een verplichte psychiatrische behandeling van maximaal ťťn jaar opgelegd gekregen. Justitie is verder niet betrokken bij de behandeling. De kliniek bepaalt het verloop van de behandeling en ook of iemand met verlof kan. Ook ik wil weten hoe dit heeft kunnen gebeuren en welke risico's er zijn. Daarom heb ik de directie van de kliniek vanmiddag nog ontboden op het ministerie om opheldering te geven."

In Den Dolder en omgeving is onrust ontstaan over de ontsnapping, ook omdat er afgelopen weekend nog een incident was met een patiŽnt. Toen betrof het een inbraak bij een slijterij in het dorp. Kinderen van een nabijgelegen school werden binnengehouden en buurtbewoners hebben veel vragen. "Ik ben van mijn stoel gevallen," vertelde Jan Scherphuis van belangenvereniging Den Dolder vanmorgen aan RTV Utrecht. Hij hoorde het nieuws dinsdagavond al. Toen hij vervolgens contact zocht met de gemeente en politie kreeg hij te horen dat daar niks bekend was over de ontsnapte patiŽnt.

Levensgevaarlijke patiŽnt van kliniek Den Dolder op de vlucht


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -