RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Bunnikside FC Utrecht moet rood kleuren


UTRECHT - De Bunnikside in stadion Galgenwaard moet rood geverfd worden. De trappen, staantribune en de ingang naar het supportershome moet een rode kleur krijgen. Het is een actie van de club, samen met supporters, Hornbach en Stadsteam Herstel uit Utrecht.

Er is duizend liter verf nodig om al het beton rood te verven, fans kunnen een donatie doen om het bedrag daarvoor op te halen. Hornbach stelt de verf beschikbaar. "De Bunnikside is een herkenbare plek in ons stadion en we willen eigenlijk een rode muur optrekken, echt een statement maken", vertelt supporterscoŲrdinator Robert Junier van FC Utrecht.

Aan de actie is ook nog een goed doel gekoppeld; wanneer er inderdaad voldoende geld wordt opgehaald worden 15 zogenoemde sheltersuits gedoneerd aan dak- en thuislozen in Utrecht. Een sheltersuit is een combinatie van een dikke winterjas en slaapzak en kan worden gebruikt om in de buitenlucht te slapen. "We willen als club middenin de samenleving staan. We hoorden van Stadsteam Herstel dat er een aantal daklozen zijn die een sheltersuit kunnen gebruiken. Daar willen we graag ons steentje aan bijdragen", aldus Robert Junier.

Wanneer de tribune rood geschilderd wordt is nog niet bekend. Maar de verf moet in ieder geval droog zijn op de open dag van FC Utrecht op 20 juli.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -