Politie verspreidt foto van voortvluchtige patiënt Peter M., moeder krijgt politiebewaking

© Politie
DEN DOLDER - De politie heeft een foto van Peter M. verspreid. De 43-jarige man verbleef bij de forensisch psychiatrische kliniek Fivoor in Den Dolder, maar keerde afgelopen zaterdag niet terug van zijn toegekende verlof.
M. lijdt aan psychoses en schizofrenie. Hij had gedreigd het treinstation van Dordrecht op te blazen met een atoombom. Later viel hij iemand aan, terwijl hij een mes op zak had. De man was op grond van artikel 37 van het wetboek van strafrecht voor één jaar in de kliniek geplaatst. Fivoor is ook de plek waar de moordenaar van Anne Faber verbleef.
De politie heeft na het wegblijven van M. direct actie ondernomen om de man op te sporen, maar dit heeft nog niet tot zijn verblijfplaats geleid. 'Over enige tijd' heeft hij dringend medicatie nodig, aldus de politie. Het valt niet uit te sluiten dat M. een gevaar kan vormen voor zichzelf of zijn omgeving.

SIGNALEMENT

Naast de foto heeft de politie ook een signalement vrijgegeven. Hierin wordt gesproken van een blanke man, met donkergrijs gemillimeterd haar met een klein kuifje. Hij heeft blauw/grijs/groene ogen en tatoeages op zijn been. Op het moment van zijn verdwijning droeg M. een donkerblauwe spijkerbroek, een donkerbruin bomberjack en witte sportschoenen.
Mensen die Peter M. zien, wordt gevraagd dit direct te melden bij politie. Benader de man niet zelf, maar bel met 112. Anoniem melden kan ook, via telefoonnummer 0800-7000.

DUITSLAND

Kort voordat hij uit de psychiatrische kliniek ontsnapte, zei Peter M. tegen zijn zus dat hij als hij de kans kreeg naar Duitsland zou willen gaan. Dat bevestigde de zus van M. in het tv-programma Pauw. Ook bevestigde de zus dat haar moeder politiebewaking heeft omdat de agressie van M. zich tegen haar zou kunnen richten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.