Burgemeester: "Onvrede over Fivoor, crisismanager nodig"

© RTV Utrecht
DEN DOLDER - Burgemeester Koos Janssen heeft Fivoor op de vingers getikt voor een gebrek aan daadkracht en slechte communicatie. Bij de forensisch psychiatrische kliniek in Den Dolder kwam patiënt Peter M. afgelopen zaterdag niet terug van zijn toegekende verlof. Hij dringt ook aan op het aanstellen van een crisismanager Veiligheid.
In hetzelfde weekend als het verdwijnen van M. was er een incident met een patiënt die inbrak bij een slijterij in het dorp. Fivoor is bovendien de plek waar de moordenaar van Anne Faber verbleef.
"Tegenover Fivoor heb ik mijn onvrede uitgesproken over het gebrek aan samenlevingsgevoeligheid en daadkracht, de slechte communicatie en de onzichtbaarheid van de organisatie", laat de burgemeester weten via de website van de gemeente Zeist.
Bij minister Sander Dekker heeft hij aangedrongen op de aanstelling van een deskundige crisismanager Veiligheid. Die zou moeten zorgen voor 'een structurele verbetering van de veiligheidssituatie' en moet gaan fungeren als professioneel aanspreekpunt.
Hoewel de politie vandaag liet weten dat Peter M. een gevaar voor zichzelf of zijn omgeving kan zijn, is volgens burgemeester Janssen de veiligheid in en rond Den Dolder niet in het geding.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.