RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Alpe d'HuZes van start: "Ik rijd hier als een trotse vader rond"


PROVINCIE UTRECHT - Zo'n vijfduizend fietsers, hardlopers en wandelaars zijn vanochtend begonnen aan de Alpe d'HuZes, een van de grootste goededoelenacties van Nederland voor de strijd tegen kanker. Onder het motto 'opgeven is geen optie' gaan ze op één dag maximaal zes keer de berg op die bekend is vanwege de vele haarspeldbochten.

De deelnemers startten vanochtend in de dichte mist. "Gisteren was het 30 tot 35 graden, maar vanochtend op de top sta ik letterlijk in een wolk. Het zit potdicht van de mist, het is een graad of 3", vertelde verslaggever Robert Jan Booij vanochtend. "Van besneeuwde bergtoppen is niets meer te zien."

Erwin: "Ik rijd hier als een trotse vader rond"


FAMILIE DANCKAARTS
Vader Erwin en zoon Roan Danckaarts gingen vanochtend samen fietsend en lopend de berg op als herinnering aan een oma die overleed aan de ziekte. "Ik vind het fantastisch om hier boven te komen, het is de eerste keer met mijn zoon op de Alpe d'Huez binnen 1 uur en 15 minuten. Ik rijd hier als een trotse vader rond", aldus Erwin.

Mascha en dochter Chiara doen ook mee aan de goededoelenactie. "We gingen van een beetje warm naar toch wel koud, maar we hebben ons goed warmgelopen. We hebben flink doorgestapt", vertelt Mascha. Ze doet mee omdat haar moeder overleed aan kanker. "Daar hebben we ook nog even een traantje om gelaten in de bocht waar haar foto hangt. Daarna zijn we nog sneller gaan lopen."

 Mascha en dchter Chiara. Mascha en dchter Chiara. | Foto: RTV Utrecht / Robert Jan Booij

EERSTE DEELNEMER
De eerste deelnemer die vanochtend bovenkwam was Hans van Dijk. Hij heeft sinds drie maanden een fiets. "Het ging heel lekker, we lopen heel lekker. Als je die vrouwen inhaalt en die staan heel vrolijk naar je te zwaaien, dan krijg je helemaal energie."

"Het was echt pittig", vertelt een andere deelnemer. "Het is echt heel mooi waar al die mensen en kaarsen staan en waar je muziek hoort. Mensen die je aanmoedigen die je totaal niet kent, echt fantastisch."

"Mensen die je aanmoedigen die je totaal niet kent: echt fantastisch."


De jongste deelnemer aan deze Alpe dHuZes is 8 jaar, de oudste is 85 jaar. Onder de ruim 4000 deelnemers die aan de start verschijnen zijn ook Fransen, Belgen, Britten, Duitsers, Amerikanen en iemand uit Maleisië.

OPBRENGST
Hoeveel geld er dit keer is opgehaald wordt vanavond bekendgemaakt. De voorlopige opbrengst is al ruim 7,2 miljoen euro. Met de dertien voorgaande edities van de Alpe d'HuZes werd in totaal zo ruim 162 miljoen euro opgehaald, Met dat geld zijn 236 kankeronderzoeken gefinancierd, aldus de organisatie.

Het is de veertiende editie van het evenement op de Alpe d'Huez. RTV Utrecht doet de hele dag verslag van het evenement op televisie.

Wijks stel gaat trouwen jaar na Alpe d'HuZes


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -