Opnieuw brand in een woning van boer Gert in 't Goy

© Michiel van Beers
HOUTEN - In 't Goy heeft vanmiddag een uitslaande brand in een huis bij een fruitopslagbedrijf gewoed. De brand in de woning aan het Groenedijkje ontstond rond 13.30 uur vanmiddag. Het gaat om een pand van agrarisch ondernemer Gert Snitselaar uit Werkhoven.
Niemand was volgens de brandweer binnen toen de brand ontstond. Rond 14.30 uur werd het sein brand meester gegeven.
Eind vorig jaar gingen meerdere panden van boer Gert Snitselaar in vlammen op. Het ging om verschillende schuren en loodsen. Boer Snitselaar liet in april weten dat daardoor het financiële doek voor hem gevallen is.
Opnieuw brand in een woning van boer Snitselaar in 't Goy

HOOFDVERDACHTE

Nog altijd is niet precies duidelijk wie er achter de serie branden in Werkhoven zit. De politie ziet Snitselaar nog altijd als hoofdverdachte. Hij werd zelfs gearresteerd, maar de rechter-commissaris vond dat justitie te weinig in handen had om hem langer vast te houden. Zelf ontkent de agrariër in alle toonaarden iets met de branden te maken te hebben.
De advocaat van Gert Snitselaar, Tim Vis, liet vanmiddag weten dat Gert Snitselaar is geschrokken van deze nieuwe brand en dat Snitselaar niet in de buurt was van de woning op het moment van de brand. "Ook werkt hij graag mee aan het onderzoek van de politie en hoopt hij dat de verantwoordelijke snel gepakt wordt."

BUURVROUW

Een buurvrouw vertelde aan onze verslaggever ontsteld te zijn: "Hij is hier komen kennismaken, heel prettig, heel aardig. Ik was wel bang door wat er hiervoor op het oude adres gebeurd was. Gelukkig voor nu stond de wind wel van mijn huisje af. Ik sta nog te trillen op mijn benen. Ik wil van de brandweer straks horen of alles wat nu geblust is, of dat goed geblust is. Die zekerheid zou ik willen hebben."
Over de oorzaak van deze brand is nog niks bekend.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.