Gezochte patiënt psychiatrische kliniek Den Dolder terecht

© ANP
DEN DOLDER - De man die na zijn verlof niet terugkeerde naar de psychiatrische kliniek in Den Dolder, is terecht. Dat meldt de politie.
De man werd rond 13.30 uur herkend op station Breda door publiek dat hem zag lopen. Daarop werd de politie gewaarschuwd. De 44-jarige man wordt op korte termijn weer overgebracht naar de kliniek in Den Dolder. De familie is op de hoogte gebracht door de familieagent.
Peter M. verbleef in de zelfde kliniek waar ook Michael P. zat. M. is eerder volledig ontoerekeningsvatbaar verklaard toen hij werd vervolgd wegens een dreigement via internet. Hij zei het station van Dordrecht te willen opblazen met een atoombom. Ook viel hij iemand aan in Dordrecht. Hij werd ontslagen van rechtsvervolging en dus volledig ontoerekeningsvatbaar verklaard.
Nadat hij afgelopen zaterdag niet terugkeerde in de kliniek, verspreidde de politie gisteren een foto van hem. Daarop kwamen ruim vijftig tips binnen. Het incident leidde tot veel verontwaardiging, onder meer bij Kamerleden. Omwonenden startten een petitie om de psychiatrische kliniek per direct te sluiten.
De politie kwam woensdagochtend nog met een verklaring dat de verdwijning overigens wel bekend was bij het wijkteam van de politie in Den Dolder en de politie in Dordrecht, waar de verdwenen patiënt vandaan komt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.