Protest met plastic vee bij Utrechts stadhuis

UTRECHT - Enkele tientallen veehandelaren hebben zich dinsdag met plastic vee verzameld bij het stadhuis in Utrecht. Ze protesteren tegen het voornemen van de gemeente om de veemarkthallen te sluiten.
De gemeente besloot in 2005 om vijfhonderd woningen te bouwen op het Veemarktterrein. De veemarkthallen moeten in 2010 worden gesloopt. De gemeente heeft de afgelopen jaren gezocht naar een alternatieve locatie om de activiteiten van de Veemarkt voort te zetten, maar er is geen nieuwe plek gevonden met dezelfde grootte en faciliteiten als het huidige terrein.
Het veemarktcomplex heeft ongeveer zestig gebruikers, van vee- tot autohandelaren. Deze gebruikers hebben zich verenigd in de Vereniging Gebruikers Veemarktcomplex (VGV). Volgens voorzitter Frits de Graaf is het hele plan van de gemeente broodroof. De raadscommissie verkeer en beheer vergadert over de plannen. "Wij gaan inspreken en hopen de gemeente op andere plannen te brengen", aldus De Graaf.
Een eventueel nieuw Veemarktcomplex in Utrecht zal ongeveer 45 miljoen euro gaan kosten. Dat vindt het college een onverantwoorde uitgave. Volgens de gemeente hebben de activiteiten op het terrein ook geen economische functie voor de stad.
Bekijk hieronder de reportage van verslaggever Christiaan Kooistra, die op de wekelijkse automarkt de stemming peilde.

Autohandelaren boos om sluiting Veemarkt Utrecht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.