Grootste deel bomen Adriaan Mulderstraat in Zuilen gered

© RTV Utrecht / Marc van Rossum du Chattel
UTRECHT - Het grootste deel van de bomen in de Adriaan Mulderstraat in de Utrechtse wijk Zuilen blijft staan. Dat zei wethouder Kees Diepenveen (GroenLinks) vandaag in antwoord op vragen van de Partij voor de Dieren, de PvdA, GroenLinks en PVV.
Eerder verspreidde de gemeente een wijkbericht waarin stond dat 36 bomen in de straat gekapt gaan worden. Volgens de gemeente hadden de bomen geen toekomst meer.
Buurtbewoners maakten zich boos over de omschrijving 'geen toekomst', de bomen zijn soms nog gewoon gezond. Een bomendeskundige van de gemeente gaf bij RTV Utrecht aan dat dat inderdaad geen goede omschrijving is. Hij gaf aan dat de bomen er soms wel gezond uitzien, maar dat je aan dode takken en een kale top kan zien dat de boom niet lang meer te leven heeft. Ook gaf hij aan dat de wortels van de bomen de straatsteken opdrukken, of dat ze in de weg zitten als er leidingen verlegd moeten worden.
De wethouder zei dat het niet om 36 bomen maar om 29 bomen gaat. Het verschil verklaarde hij door te stellen dat er zeven bomen waren met een geringe diameter. Daarvoor is geen velvergunning nodig. De wethouder gaf aan dat van de 29 bomen met een velvergunning er alsnog 14 kunnen blijven staan omdat ze gezond zijn. De wethouder zei verder dat er rond de kap onhandig is gecommuniceerd met de buurt. Ook gaf hij aan te gaan kijken naar andere straten waar op grote schaal en projectmatig gekapt zou gaan worden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.