RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Verbouwing stationsgebied Nieuwegein loopt vertraging op

NIEUWEGEIN/NIEUWEGEIN - De werkzaamheden aan het stationsgebied City Nieuwegein lopen uit. Het tramtracé in het centrum zou eigenlijk volgend jaar zomer zo'n tien meter richting het westen worden verplaatst, maar de planning blijkt onhaalbaar. Dat heeft de gemeente vanavond laten weten aan inwoners tijdens een informatiebijeenkomst.

De spoorverlegging zou gelijktijdig plaatsvinden met de werkzaamheden rond de vernieuwing van de sneltram tussen Utrecht, Nieuwegein en IJsselstijn, de zogenoemde 'SUNIJ-lijn', zodat de tram maar één keer (12 weken) buitendienst gesteld zou worden. Door de opgelopen vertraging, zal de tram nu ook in de zomer van 2021 vijf weken niet rijden, wanneer het tramtracé wordt verplaatst. Er wordt in die periode vervangend vervoer ingezet.

Vanaf 21 augustus 2020 rijden tussen Utrecht, Nieuwegein en IJsselstein nieuwe sneltrams met een verlaagde instap. Omdat deze niet kunnen aankomen bij de verouderde perrons in Nieuwegein, komt er tussen 2020 en 2021 een tijdelijke halte in de binnenstad.

De gemeente wil in de binnenstad van Nieuwegein een modern en duurzaam ov-knooppunt ontwikkelen. De nieuwe tram- en bushaltes zijn straks geschikt voor langere trams en elektrische bussen met een lage instap. Met nieuwe woningen rondom het stationsgebied moet "City Nieuwegein" volgens de gemeente het visitekaartje van de stad worden. Ondanks de vertraging van de spoorverlegging hoopt de gemeente dat het vernieuwde stationsgebied in 2023 af is.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -