11,8 miljoen opgehaald met actie Alpe d'HuZes voor kankeronderzoek

© RTV Utrecht
PROVINCIE UTRECHT - De actie Alpe d'Huzes heeft 11,8 miljoen opgebracht. Dat is een half miljoen meer dan vorig jaar. "Formidabel", zegt Johan van de Gronden van het KWF. "We gaan er fantastische dingen mee doen."
Zo'n vijfduizend fietsers, hardlopers en wandelaars beklommen vandaag de berg om geld in te zamelen voor de strijd tegen kanker. Onder het motto 'opgeven is geen optie' gingen ze op één dag maximaal zes keer de berg op, die bekend staat om de vele haarspeldbochten.
Kijk hier de beelden van vandaag terug:
De deelnemers begonnen vanmorgen onder niet ideale omstandigheden. "Het zit potdicht in de mist en het is een graad of 3", vertelde verslaggever Robert Jan Booij vanmorgen vanaf de top van de berg. De actie trekt jaarlijks duizenden deelnemers van alle leeftijden. De jongste deelnemer dit jaar was 8, de oudste 85 jaar.
Het was de veertiende editie van het evenement. Met de dertien voorgaande edities werd in totaal zo'n 162 miljoen euro opgehaald. Met dat geld zijn 236 kankeronderzoeken gefinancierd, aldus de organisatie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.