Gilbert Isabella door raad gekozen als nieuwe burgemeester Houten

© Wouter van den Berg
HOUTEN - Gilbert Isabella is vanavond door de gemeenteraad voorgedragen als nieuwe burgemeester van de gemeente Houten.
Isabella was eerder namens de PvdA wethouder in Utrecht. Van 2014 tot 2018 was hij rijksvertegenwoordiger voor Bonaire, Sint Eustatius en Saba.

STERK BOEGBEELD

Volgens de gemeenteraad heeft Isabella veel ervaring in het openbaar bestuur en kent hij de regio goed. "De gemeenteraad ziet in hem een stevige, zelfbewuste bestuurder, gericht op samenwerking, met gevoel voor humor en flair. Hij brengt zijn overtuigingen in een aansprekend optimistisch verhaal naar voren, wat hem een sterk boegbeeld maakt voor de Houtense ambities."
De voordracht van Isabella gaat nu naar de commissaris van de koning. Die zal de voordracht voorzien van een advies en doorsturen naar de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Zij moet Isabella daarna nog voordragen voor benoeming bij de koning. Het is de bedoeling dat de nieuwe burgemeester begin juli aan de slag kan.
De 58-jarige Isabella volgt Wouter de Jong op. Die gaf aan dat hij na zes jaar wethouder en zes jaar burgemeester te zijn geweest, toe is aan een nieuwe uitdaging.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.