Gilbert Isabella nieuwe burgemeester van Houten: "Ik wil zo snel mogelijk verhuizen"

© Wouter van den Berg
HOUTEN - De kersverse burgemeester van Houten, Gilbert Isabella, staat te popelen om aan de slag te gaan. De PvdA-er is dan ook geen onbekende van de regio: "Ik ben wethouder geweest in Utrecht en ook rijksvertegenwoordiger voor drie prachtige eilanden in Caribisch Nederland. Dan ga je nadenken over wat de volgende stap moet zijn", vertelde Isabella vanmorgen op Radio M Utrecht.
"Ik heb al wat mogen snuffelen aan het burgemeesterschap als locoburgemeester hier in Utrecht. Toen kwam de profielschets van de gemeente Houten langs. Ik heb erin verdiept en heb een mooie brief geschreven." Hij kan zijn geluk dan ook niet op als de gemeenteraad hem voordraagt als nieuwe burgemeester: "Ik voel me zeer vereerd, leuk nieuws!
Isabella zal zo snel mogelijk beginnen met zoeken naar een nieuwe woning: "Een burgemeester hoort gewoon in zijn eigen gemeente te wonen. Dus ook deze nieuwe burgemeester wil zo snel mogelijk verhuizen."

WETHOUDER

Isabella werd gisteren door de raad voorgedragen als nieuwe burgemeester. De voordracht gaat nu naar de commissaris van de koning. Die zal de voordracht voorzien van een advies en doorsturen naar de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Zij moet Isabella daarna nog voordragen voor benoeming bij de koning. Naar alle waarschijnlijkheid zal Isabella 3 juli beëdigd worden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.