RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Man parkeert auto midden op de trambaan van de Uithoflijn: "Ik had toestemming om daar te staan"

UTRECHT - Een verkeersregelaar van de Avondvierdaagse koos een niet alledaagse parkeerplek uit voor zijn auto. De man parkeerde zijn auto midden op de trambaan voor de Uithoflijn.

Die lijn is weliswaar officieel nog niet in gebruik, maar er vinden wel al regelmatig testritten plaats. Regiotram Utrecht reageerde dan ook behoorlijk boos: "HOE DOM KAN JE ZIJN?" schreef het trambedrijf van de provincie Utrecht in kapitalen op hun twitterkanaal.

De man zelf zegt tegen RTV Utrecht dat het verhaal heel anders in elkaar zit. "Ik was verkeersregelaar op de kruising die je op de achtergrond ziet. De trams reden niet meer vanaf 16.00 uur. Er waren geen andere parkeermogelijkheden meer en ik had zowel met de organisatie als met de politie afgestemd dat ik mijn auto daar neer mocht zetten."

Nadat de man zijn auto had geparkeerd, werd hij benaderd door een medewerker van U-OV. "Die liet mij weten dat ik daar niet mocht parkeren, waarna ik zei dat ik toestemming had van de organisatie en de politie." Aan het einde van de discussie maakte de medewerker een foto van de geparkeerde auto. "Er werd mij gezegd dat die alleen voor intern gebruik was."

Het trambedrijf van de provincie Utrecht laat in een reactie weten dat de verkeersregelaar dan fout is voorgelicht over zijn parkeerplek. "Wellicht heeft deze man te goeder trouw gehandeld, maar de politie en de organisatie van de Avondvierdaagse gaan niet over de vraag of een auto op de trambaan mag parkeren," zegt een woordvoerder van het trambedrijf.

Parkeren op de trambaan is gewoon verboden, zegt hij. Dat is ook zo als er niet wordt gereden. "Wij zijn als partij verantwoordelijk voor de veiligheid op het spoor. Op dit soort overtredingen staan normaal gesproken hoge boetes."

De Uithoflijn wordt door de gemeente Tram 22 genoemd. Waarschijnlijk gaat de veelbesproken lijn op 29 juli voor het eerst met passagiers rijden.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -