Huizen in De Bilt bijna een half miljoen duurder dan in 1993

© Google Streetview
PROVINCIE UTRECHT - Wie in 1993 in de gemeente De Bilt een huis kocht en dat nu zou verkopen, maakt daar gemiddeld 455.000 euro winst op. Zelfs ten opzichte van de vorige piek van de prijzen in 2008, zijn huizen in de gemeente gemiddeld bijna een ton meer waard geworden.
Dat is een van de conclusies uit het kwartaalonderzoek van Calcasa. De woningmarktonderzoeker bekeek de landelijke ontwikkeling van de prijzen en splitste die per provincie uit en vervolgens op gemeenteniveau uit.
De Bilt is in de provincie de gemeente met de meest extreme prijsontwikkeling. Zo zijn huizen er sinds het vorige dieptepunt van de prijzen zes jaar geleden, 146.000 euro hoger geworden. Het landelijk gemiddelde is 88.000 euro.
Huizen zijn in heel Nederland nu gemiddeld duurder dan in 2008, de vorige keer dat de prijzen een recordhoogte bereikten. Volgens Calcasa zijn de regionale verschillen wel groot.
De provincie Utrecht zit bij dat regionale onderscheid aan de goede kant. De gemiddelde waardestijging van woningen is alleen in Noord-Holland groter. Sinds 2013 zijn met name in de grote steden de huizenprijzen geëxplodeerd. De stad Utrecht is met een prijsstijging van 63,7 procent tweede op de lijst, achter Amsterdam (76,4 procent).

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.