OM onderzoekt groot Utrechts asbestschandaal

UTRECHT - Het Openbaar Ministerie onderzoekt een groot asbestschandaal in de provincie Utrecht.
Werknemers die vanaf begin 2007 een kantoorpand renoveerden zijn blootgesteld aan ernstige gezondheidsrisico's bij asbestwerkzaamheden. De Arbeidsinspectie legde het werk aan het pand in 2007 tot drie keer toe stil. Twee keer werd dit gebod genegeerd. Hierdoor liep de gezondheid van de werknemers bij het pand ernstig gevaar en zouden asbestbesmettingen zijn ontstaan.
Er zijn volgens de politie 25 mensen gehoord en zes verdachten aangehouden. Bij het asbestschandaal zijn vijftig partijen betrokken, waaronder tien bedrijven. Bouw-, sloop-, asbestinventarisatie- en asbestsaneringsbedrijven en laboratoria. Onder de aangehouden verdachten bevonden zich de directievoerder, de hoofdaannemer sloopwerken, de gecertificeerde asbestinventariseerder en de gecertificeerde asbestverwijderaar.
Justitie en politie willen niet kwijt om welk renovatieproject het gaat . De politie en de Arbeidsinspectie hebben hun onderzoek afgerond en het dossier naar het Openbaar Ministerie (OM) gestuurd. Het OM beslist binnenkort over verdere strafvervolging. Op dit moment zijn alle verdachten weer vrij.
Tiplijn 030-8500500

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.