Kort nieuws: Deel Baarn tijd zonder water

REGIO - Een deel van Baarn heeft vanmorgen een paar uur zonder water zonder water gezeten. Het gaat om de huizen in het gebied tussen de Toren-, Vondel en Nicolaas Beetslaan. Bij werkzaamheden gisteravond was er een breuk in in de leiding ontstaan. Het lek was rond 15.00 uur gedicht.
* Utrecht heeft de Jongeriusvilla aan de Kanaalweg gekocht. Het is de bedoeling dat de stichting vrienden van het Jongeriuscomplex het monument zo snel mogelijk weer overkoopt. Voorwaarde voor die verkoop is dat de stichting de villa gaat restaureren. Opvallend is dat de stichting ook verplicht is om mee te doen aan een tv-programa waarmee een deel van de restauratiekosten kan worden gewonnen.
* Henny Vrienten heeft muziek geschreven voor de Utrechtse EUG Oekumenische Studentengemeente. De composities gaan zondag 14 september in premiere in de Janskerk in Utrecht. Vrienten, vooral bekend als zanger van Doe Maar, is door de studentengemeente gevraagd. Hij heeft muziek geschreven bij teksten die vier mensen van de EUG hebben aangeleverd.
* Wethouder Hekman maakt vandaag afspraken met minister Vogelaar over de aanpak van de Amersfoortse wijk kruiskamp. De wijk is onderdeel van het krachtwijkenplan van de minister. Vorige maand werd al duidelijk dat er nog eens anderhalf miljoen euro voor de wijk beschikbaar komt om de problemen aan te pakken.
* De Utrechtse ambulancezorg van RAVU voor mensen met een handicap moet beter. Dat vindt een meerderheid in de gemeenteraad. Verschillende partijen hebben signalen gekregen dat gehandicapte patienten vaak slecht worden behandeld.
* In de gemeente Veenendaal is het vanaf nu makkelijker om een bouw-of kapvergunning aan te vragen Voor burgers en ondernemers was het vaak onduidelijk waar ze voor welke vergunning moesten zijn. Een omgevingsloket is daar de oplossing voor: Het loket is in Veenendaal de eerste stap in het samenvoegen van verschillende vergunningen voor wonen, ruimte en milieu.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.