Uitspraak in grote mensenhandelzaak

ALMELO - De rechtbank in Almelo geeft vandaag antwoord op de vraag of de broers Hasan en Saban B. zich met hun medeverdachten schuldig hebben gemaakt aan mensenhandel.
Volgens justitie stonden de broers aan het hoofd van een omvangrijk netwerk mensenhandelaren, dat jarenlang tientallen vrouwen dwong als prostituee te werken in onder meer Utrecht.
Aan het begin van de middag begint de rechtbank met het voorlezen van het vonnis. Behalve van mensenhandel worden de zes mannen ook verdacht van onder meer mishandeling, uitbuiting, poging tot moord en verkrachting. Aanklaagster Inge Schepers eiste in juni gevangenisstraffen tot twaalf jaar tegen de verdachten. De hoogste eis reserveerde ze voor Saban B.
Het Openbaar Ministerie beschuldigt de verdachten ervan dat ze hun praktijk sinds 2000 uitoefenen. Volgens Schepers kunnen 78 vrouwen als vermoedelijk slachtoffer worden bestempeld. Zij zouden onder mensonterende omstandigheden hebben moeten werken. Het geld dat ze verdienden, zouden ze hebben moeten afgeven aan hun vermeende uitbuiters.
Veel van deze vrouwen ontkennen slachtoffer te zijn en en zeggen dat de broers en hun bodyguards en pooiers hen juist beschermden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.