Fietsendieven jagen op Gazelle

UTRECHT - De politie waarschuwt voor fietsendieven in Leidsche Rijn, De Meern en Vleuten. De afgelopen anderhalve maand is het aantal fietsendiefstallen in flink gestegen.
Er worden op dit moment zo’n 2 a 3 fietsen per dag gestolen. De fietsendief heeft het voorzien op nieuwe merkfietsen, met name Gazelle is favoriet. Ook AXA-sloten heeft de aandacht van de fietsendieven.
Veel fietsen worden weggenomen bij openbare gelegenheden, zoals station Vleuten, scholen en het Mereveldplein. De politie adviseert de eigenaren van de fietsen nadrukkelijk om hun fiets met nog een extra slot af te sluiten. Met nog een extra slot bedoelt de politie niet een AXA-slot met een aan datzelfde slot vastzittende kabel. Alleen een AXA-slot is onvoldoende. Naast het AXA-slot wordt een goed ander slot bedoeld en maak uw fiets vervolgens ergens aan vast . Zet uw fiets overigens nooit alleen aan het voorwiel vast.
De politie voert actief controles uit. Dit heeft de afgelopen twee weken geresulteerd in acht aanhoudingen van verdachten die op gestolen fietsen rondreden. Mocht u zelf een fietser zien met een geforceerd slot of een slot waarin geen sleutel zit, belt u dan de politie. Koop nooit een gestolen fiets. Dit kunt u zelf checken door op www. fietsdiefstalregister.nl het framenummer in te voeren.. Mocht u iets verdachts zien op plekken waar veel fietsen staan, belt u dan direct 112.
Daarnaast is het belangrijk dat u de kenmerken van uw fiets kent, zoals merk en type en noteer frame- en chipnummer. Doe aangifte bij diefstal, en koop nooit een gestolen fiets. Om het makkelijk te maken om framenummer en merk of chipnummer te noteren en te bewaren, kan iedereen op www.fietsdiefstal.nl zijn persoonlijke fietspaspoort invullen. Op die manier zijn die gegevens altijd bij de hand om aangifte te doen na diefstal. Aangifte kan via internet (www.politie.nl/utrecht).

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.