Kort nieuws: mannen vallen politie lasig

REGIO - De politie in Amersfoort heeft drie mannen opgepakt wegens het belemmeren van een aanhouding. De drie probeerden een vriend die al enige tijd gesignaleerd stond, uit handen van de politie te houden. Deze 19-jarige Amersfoorter is ondanks de worsteling aangehouden. Later werd ook het drietal in de omgeving opgepakt.
* In Soest zijn twee graffitispuiters in de kraag gevat. De politie kreeg rond vannacht een melding binnen dat twee spuiters bezig waren op de Stationsweg. Twee mannen van 21 en 26 uit De Bilt en Utrecht werden aangehouden en ingesloten voor verhoor.
* Bij een snelheidscontrole op de provinciale weg Breukelen en Kockengen zijn 33 bekeuringen uitgedeeld.
In totaal werden duizend bestuurders gecontroleerd. De hoogste snelheid was 114 kilometer per uur.
* Bij IJsselsteiners die in de buurt van een brandkraan wonen, kan de komende tijd bruin water uit de kraan komen.De brandweer is alle duizend brandkranen in de stad aan het controleren. Tijdens die controles wordt een opzetstuk op de brandkraan gezet en gekeken of er water uit de put komt. De werkzaamheden duren tot begin oktober.
* Alle eigenaren van een scootmobiel in Amersfoort krijgen van de gemeente een gratis scoot-cursus. Veilig Verkeer Nederland helpt ze vandaag met een lesje verkeersregels en het besturen van de scootmobiel. Uit onderzoek blijkt namelijk dat 30 procent van de gebruikers zich onzeker voelt in het verkeer. Wethouder Luchtenveld zal de cursus bijwonen.
* Op de A2 bij Nieuwegein is een snelle Belg van de weg gehaald. De 30-jarige man uit Brussel reed 209 kilometer per uur. Na het betalen van een boete van 1750 euro mocht de Belg weer verder rijden.
* In Woerden is een man opgepakt voor het stelen van geld bij een instelling aan de Hogerwoerd. De 31-jarige verdachte deed een greep in de kas en ging er vandoor. Dankzij een goed signalement kon de politie de dief later in zijn woning aanhouden.
* In IJsselstein is een 16-jarige winkeldief aangehouden. De verdachte was samen met andere jongens in een winkel aan de Televisiebaan. Uit beelden van de bewakingscamera bleek dat de jongen een pot gel had gestolen. Hij is later in zijn huis aangehouden en zijn moeder is ingelicht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.