RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Fietsbrug en opstelvak moeten Uithoflijn veiliger maken voor fietsers

UTRECHT - De gemeente Utrecht gaat extra maatregelen nemen om de verkeerssituatie op de kruising van de Platolaan en de Weg tot de Wetenschap te verbeteren. De Uithoflijn gaat daar rijden. Meerdere bewoners hebben hun zorgen geuit over de nieuwe verkeerssituatie.

Onder meer bij sportvereniging Kampong trokken ze begin maart aan de bel over de veiligheid. Sporters moeten om van en naar de sportvelden te komen twee keer een onbewaakte overgang over. Bijvoorbeeld bij de Platolaan en de Herculeslaan.

Wethouder Lot van Hooijdonk liet toen weten niet van plan te zijn om kruisingen met de nieuwe tram naar De Uithof aan te passen. Ze wilde eerst kijken hoe het proefrijden zou uitpakken en volgens de wethouder was er goed over de overgangen nagedacht.

De gemeente lijkt daar nu met verschillende maatregelen op terug te komen. Het gaat onder meer om een opstelvak voor fietsers op de Weg naar Rhijnauwen, een fietsbrug over de Kromme Rijn en een aantal verkeerslichten voor fietsers worden beter zichtbaar gemaakt.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -