RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Kroongetuigedeal: '12 jaar cel voor Nabil B. na verklaringen over Taghi'

UTRECHT - Het Openbaar Ministerie gaat 12 jaar cel eisen tegen kroongetuige Nabil B. in ruil voor zijn verklaringen over de gezochte crimineel Ridouan Taghi. Dat meldt het Algemeen Dagblad. Nabil B. wordt zelf vervolgd voor betrokkenheid bij vier moorden en moordplannen, maar krijgt dus strafvermindering omdat hij justitie helpt met het onderzoek naar Taghi.

Het AD kreeg inzage in de deal tussen de kroongetuige en het Openbaar Ministerie. Volgens het AD legde Nabil B. in totaal 41 verklaringen af. Die zijn opgenomen in het dossier van ruim 1500 pagina's.

Met de verklaringen hoopt justitie sterk bewijs te hebben tegen de organisatie van de gezochte liquidatieverdachte Ridouan Taghi uit Vianen. Hij is volgens het Openbaar Ministerie verantwoordelijk voor een reeks liquidaties in onder meer Utrecht en Amersfoort. Taghi staat samen met de eveneens voortvluchtige SaÔd Razzouki op een internationale opsporingslijst.

KROONGETUIGE
Maart vorig jaar werd al bekend dat B. zich bij politie en justitie had gemeld. Hij zou wroeging hebben gekregen nadat een bekende van hem wordt omgebracht. Een week nadat het nieuws over de kroongetuige naar buiten kwam, werd de broer van Nabil geliquideerd in Amsterdam-Noord. Aangenomen wordt dat Taghi opdracht gaf voor deze vergelding.

Inmiddels heeft Nabil B. dus verschillende verklaringen afgelegd. Hij heeft ook gepraat over zijn eigen rol bij liquidaties. Volgens het AD was onderdeel van de deal met het OM namelijk dat B. volledige openheid van zaken zou geven.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -