Zevendedagsadventisten zetten penningmeester op non-actief na transacties met pensioengeld

Brief over penningmeester
Brief over penningmeester © Kerkgenootschap der Zevende-dag Adventisten
HUIS TER HEIDE - Het Kerkgenootschap der Zevende-dags Adventisten heeft de penningmeester op non-actief gezet. Hij zou zonder toestemming van de rest van het bestuur geld van de kerk hebben gestoken in een beleggingsfonds. Dat laat het bestuur in Huis ter Heide weten in een open brief aan de leden van de kerk.
In de brief staat dat het geld komt uit een fonds dat bestemd is voor het uitkeren van pensioengelden aan emeritus predikanten van de kerk. De man zou dat hebben geïnvesteerd in een beleggingsfonds om het geld 'veilig te stellen en beter te laten renderen'. Hij deed dit volgens kerkvoorzitter Robert de Raad zonder toestemming.
De penningmeester staat nu op non-actief terwijl er onderzoek wordt verricht. De kerk onderneemt ook stappen 'om de gevolgen te beperken'. Het geld is niet weg: er bestaan nog kansen dat het kan worden teruggehaald.

KERKGENOOTSCHAP

In Nederland telt het Kerkgenootschap der Zevende-dags Adventisten rond de 6000 gedoopte leden, en nog enkele duizenden ongedoopte leden. Zij komen op meer dan 60 plekken in het land samen, in de provincie Utrecht gebeurt dat in Leusden, Utrecht, Vleuten en Huis ter Heide.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.