Code oranje geschrapt voor de provincie Utrecht

© Tobias Bos
PROVINCIE UTRECHT - Het KNMI heeft rond 18.15 uur de weerswaarschuwing voor de provincie Utrecht aangepast van code oranje naar code geel. Dit gebeurde toen bleek dat er minder heftige onweersbuien over de provincie zouden gaan trekken dan in eerste instantie werd gedacht. De waarschuwing voor onweer met zware windstoten bleef nog wel gelden voor omliggende provincies zoals Gelderland en Flevoland.
's Middags voorspelde het KNMI dat er in de avonduren een flinke storm met onweer over het land zou trekken. Lokaal zouden zware windstoten kunnen voorkomen. Daarom werd uit voorzorg vanmiddag code oranje afgekondigd.
Verschillende evenementen in de regio hadden voorzorgsmaatregelen getroffen vanwege de voorspelde buien. Dinsdagavond en in de nacht van woensdag op donderdag trokken er ook al flinke onweersbuien over de regio. Beide keren liet dat een spoor van vernieling achter.
Vanwege het onstuimige weer was het tijdens het begin van de avond druk op de weg. Vermoedelijk droeg het feit dat veel mensen vanwege het Pinksterweekend richting hun vakantiebestemming vertrokken hieraan bij. Er stond op een gegeven 500 kilometer file.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.