RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Beppie werkt tijdens Prokkelmarkt een dagje als verslaggever bij RTV Utrecht

1/2
AMERSFOORT - Zorginstelling Philadelphia heeft vandaag de aftrap gegeven van de Prokkelweek. Een week waarin mensen met een verstandelijke beperking aan het werk gaan bij verschillende bedrijven uit de regio. Regionale omroep RTV Utrecht doet natuurlijk ook mee en stelt vol trots zijn nieuwste verslaggever aan u voor: Beppie!

"Hallo, welkom op de Prokkelmarkt." Beppie Jansen pakt de microfoon alsof ze al jaren verslaggever is bij RTV Utrecht. Net als andere cliënten van Philadelphia ontmoet ze vandaag mensen uit het bedrijfsleven. Want beide partijen kunnen veel voor elkaar betekenen.

Zelfverzekerd trekt Beppie de projectleider van de Prokkelmarkt, Henk Stoel, voor de camera voor een interview. "Wanneer is deze dag voor jou geslaagd?" vraagt ze. Stoel: "Dat is het eigenlijk al. Want het is goed druk", vertelt Stoel. "Ik vind het belangrijk dat mensen met een verstandelijke beperking in de schijnwerpers staan, omdat we geloven in hun talenten."

En talent hebben ze. De cliënten serveren heerlijke broodjes en smoothies die ze zelf hebben gemaakt. En daar hebben bedrijven als het NH-hotel in Amersfoort en een Utrechts bedrijvenkantoor ook wel oren naar. Ze voeren met verschillende cliënten gesprekken. "We kunnen eigenlijk overal aan de slag", vertelt Beppie Jansen. "In een restaurant, een supermarkt, bij de spoorwegen én bij RTV Utrecht!"

Beppie Jansen is voor één dag verslaggever tijdens Prokkelweek


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Nieuwsoverzicht