'Gökmen Tanis wil geen advocaat'

© André Blom Fotografie
UTRECHT - Gökmen Tanis, de verdachte van de tramaanslag in Utrecht, wil niet langer gebruik maken van zijn advocaat. Zijn huidige advocaat André Seebregts heeft bij de rechter-commissaris aangegeven dat hij daarom de verdediging moet neerleggen. Dat melden 6 Inside en De Telegraaf.
Tanis zou ook hebben aangegeven dat hij geen andere advocaat wil. Dat zou betekenen dat hij zichzelf wil gaan verdedigen in de rechtbank. Advocaat Seebregts weigert commentaar te geven.

PROBLEMEN

Het Openbaar Ministerie bevestigt dat het rommelt bij de verdediging van Tanis. "Wij hebben wel begrepen dat er wat problemen zijn wat betreft zijn verdediging."
Maar of de advocaat inderdaad is weggestuurd, wil het OM niet bevestigen of ontkennen. Dat is iets tussen de advocaat en de verdachte. "We kunnen alleen zeggen dat wij geen bericht hebben gekregen van een nieuwe of andere advocaat", laat een woordvoerder weten aan RTV Utrecht.

TRAMAANSLAG

Bij de tramaanslag op het 24 Oktoberplein in Utrecht op 18 maart kwamen vier mensen om het leven. Tanis werd aanvankelijk bijgestaan door advocaat Mireille Veldman, die hem al voor de aanslag bijstond. Kort na zijn eerste voorgeleiding nam Tanis Seebregts in de arm, een advocaat die bekend is van jihad-zaken.
Op 1 juli staat de eerste pro-formazitting tegen Tanis gepland in de rechtbank in Utrecht. Dan zal duidelijk worden hoe de verdediging van Tanis nu geregeld is.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.