RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Restaurant Loetje onder vuur na bericht over discriminatie sollicitant

UTRECHT - Restaurant Loetje uit Utrecht krijgt op social media veel kritiek na een voorval met een sollicitant die gediscrimineerd zou zijn. Loetje zegt maatregelen te treffen tegen de medewerker, maar wil niet zeggen wat die maatregelen inhouden.

De ophef ontstond nadat een vrouw op Facebook deelde wat er was gebeurd. Ze beschreef hoe het broertje van een vriendin kwam solliciteren bij het bedrijf. "Deze jongen is Surinaams en aan de reactie van de werkgever te zien hadden ze dit niet verwacht gezien zijn Nederlands klinkende achternaam", beschrijft de vrouw.

Vervolgens werden er volgens haar opmerkingen naar de jongen gemaakt als "wat eet jij thuis? Alleen rijst zeker? En "misschien kan je beter in Breda solliciteren, daar werken meer buitenlanders". De jongen kwam huilend thuis, schrijft de vrouw. "Hij voelde zich zo gekleineerd Ún gediscrimineerd."

MAATREGELEN

De ophef was voor Loetje aanleiding om vanmiddag op Facebook een excuusbericht te plaatsen. Daarin schrijft het bedrijf enorm geschrokken te zijn van het bericht dat een sollicitant is gediscrimineerd.

Een woordvoerder van het bedrijf laat RTV Utrecht weten dat er contact is gezocht met de sollicitant en de medewerker die het gesprek voerde. Over wat met hen is besproken, wil het bedrijf niets zeggen vanwege de privacy. Ook wil het bedrijf niet ingaan op de maatregelen die zijn getroffen.

Loetje benadrukt dat er afstand wordt genomen van welke vorm van discriminatie dan ook. "We zijn trots dat we een bedrijf zijn met medewerkers vanuit verschillende afkomst, nationaliteit, seksuele geaardheid, man of vrouw."Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Nieuwsoverzicht