RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Bekritiseerde basisschool Oud Zandbergen komt onder bewind CBO Zeist

HUIS TER HEIDE - Basisschool Oud Zandbergen komt onder de stichting Christelijk Basisonderwijs Zeist (CBO) te vallen. Dat meldt CBO Zeist in een brief aan de ouders van kinderen op de school in Huis ter Heide.

Het rommelt al langer bij Oud Zandbergen. De inspectie schreef eerder een negatief rapport. De school erkende daarop dat er fouten waren gemaakt in het schoolbeleid. In april besloot het schoolbestuur op te stappen.

"Met de overname komt een einde aan de onduidelijkheid over het voortbestaan van de school. Uw kinderen kunnen ook de komende schooljaren op hun vertrouwde school onderwijs blijven volgen", schrijft CBO in een brief naar de ouders.

HARD WERKEN

De stichting zegt de afgelopen periode intensieve gesprekken gevoerd te hebben met het bestuur van Oud Zandbergen. Ook is een onafhankelijk extern rapport opgesteld. CBO ziet kansen voor de school, maar erkent dat er ook nog veel werk aan de winkel is bij Oud Zandbergen.

"We weten dat er op de school veel moet verbeteren. Wij zullen daar als bestuur van CBO Zeist richting aan geven en hierop sturen. Deze verbeterslag betekent hard werken voor iedereen."

Per 1 augustus moet de overdracht geregeld zijn. De komende tijd wordt achter schermen het juridisch en administratieve traject daarvoor ingezet. Ook gaat de stichting aan de slag om het onderwijs op de school te verbeteren.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht