RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Politie Amersfoort stuit op fraudenetwerk na onderzoek

AMERSFOORT - De politie in Amersfoort heeft een 22-jarige man uit Almere aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij een groot fraudenetwerk, dat zich bezighield met oplichting via WhatsApp, identiteitsfraude, heling, computervredebreuk en witwassen.

In februari startte de politie in Amersfoort na meerdere aangiften van WhatsApp-fraude een grootschalig onderzoek. Zo kwam recentelijk de man uit Almere in beeld.

Tijdens de aanhouding zijn er bij de verdachte meerdere telefoons en simkaarten in beslag genomen. Daarnaast is er beslag gelegd op zijn auto. Hij is inmiddels voorgeleid en zit in bewaring in afwachting van zijn strafzaak.

Bij WhatsApp-fraude doet de dader zich via WhatsApp voor als een bekende. Hij vraagt vervolgens om geld over te maken naar een rekeningnummer. Omdat de dader vertrouwd overkomt, zijn veel mensen geneigd geld over te maken.

"Bij de politie in heel Nederland en dus ook in Amersfoort komen hier veel aangiftes van binnen. We zien dat vooral ouderen en bejaarden vaak kwetsbaar zijn voor deze fraudevorm. Je zou het de 'gedigitaliseerde babbeltruck 2.0' kunnen noemen", aldus de politie Amersfoort.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -