Roparunners in estafette van Hamburg en Parijs naar Nederland voor de strijd tegen kanker

© ANP
PROVINCIE UTRECHT - Ze zijn al een dag onderweg én hebben nog een dag te gaan: 323 teams vertrokken gisteren uit Parijs, Hamburg en Almelo voor de Roparun. Ze rennen naar finishplaats Rotterdam om geld in te zamelen voor de strijd tegen kanker. Aan het evenement doen ook zo'n twintig teams uit de regio mee.
Het is de 28e editie van het evenement. Vorig jaar werd 5,1 miljoen euro mee opgehaald. Het geld gaat naar projecten waarmee palliatieve zorg voor kankerpatiënten en hun naasten worden ondersteund.
Dit jaar doen onder meer teams mee van het UMC Utrecht en het Diakonessenhuis. Ook Defensie, de politie Midden-Nederland en de NS hebben bijvoorbeeld een team. Maar er doen ook lokale initiatieven mee zoals Helden van Zeist, Team Soest en Team Amazing Leersum.
De teams bestaan uit 20 tot 25 mensen, van wie er maximaal acht lopers zijn. De rest helpt door mee te fietsen, chauffeuren, cateren of door de lopers onderweg te verzorgen.
Van de deelnemende teams begonnen er 221 in Parijs. Honderd teams zijn gestart in Hamburg en twee teams in de Nederlandse plaats Almelo. Die laatste twee leggen een halve Roparun af, die dit jaar voor het eerst wordt aangeboden.
De finish is maandag, Tweede Pinksterdag, in Rotterdam tussen 12.00 en 19.00.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.