Ruim 200.000 euro opgehaald bij ALS Lenteloop in Bilthoven

© RTV Utrecht / Kees Hoogendijk
UTRECHT - In Bilthoven is vandaag de vierde ALS Lenteloop gehouden. De sponsorloop is een actie waarbij hardlopers en wandelaars diverse afstanden kunnen afleggen onder het motto 'samen leven, samen lopen'.
De deelnemers laten zich sponsoren om geld te werven voor wetenschappelijk onderzoek naar en medicatie voor ALS. Het doel is de oorzaak van ALS te vinden en daarmee beter te kunnen zoeken naar behandelwijzen.
''Het ging wel oké, maar het was wel heel warm en benauwd. Dus ik vond het best pittig'', vertelt een deelneemster. Ze was zich zeer bewust van het doel waarvoor ze zich in het zweet liep: ''Bij ALS vallen langzaam al je spieren uit. Je hart is ook een spier, dus uiteindelijk valt dat ook uit.''
Vincent Cornelissen is de initiatiefnemer van de ALS Lenteloop. In 2015 kreeg hij zelf de diagnose ALS: "Eerder liep ik halve marathons voor goede doelen. Nu had ik een goed doel dichtbij gevonden. Een sponsorloop voor extra onderzoek naar de oplossing van ALS. Daarbij kwam dat het nu nog belangrijker was dan ooit om het leven te vieren. Die twee ingrediënten konden we gaan combineren in de ALS Lenteloop, een loop die net als de lente vrolijkheid en positiviteit brengt. En de oplossing van ALS!"
Tijdens de loop is dit jaar ruim 200.000 euro opgehaald.
ALS Lenteloop in Bilthoven een groot succes

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.