Toekomst winkels Hudson's Bay onduidelijk na deal met investeerder

© RTV Utrecht
UTRECHT - Een overeenkomst tussen de Canadese warenhuisketen Hudson's Bay en de Oostenrijkse investeringsmaatschappij Signa heeft twijfel gezaaid over de toekomst van de vestigingen in Nederland. Die zijn namelijk buiten de deal gehouden.
Signa krijgt alle aandelen in handen van de overige Europese activiteiten en neemt ook vastgoed over van Hudson's Bay. Het Canadese bedrijf krijgt juist het volledige eigenaarschap van de Nederlandse tak, die nu nog voor iets meer dan de helft in handen is van Signa.
Wat er met de vijftien Nederlandse Hudson's Bay-filialen gaat gebeuren, is onduidelijk. Teken aan de wand is dat Hudson's Bay zegt zich te willen focussen op zijn winkelformules in Noord-Amerika, met ook de keten Saks Fifth Aventue.
Het bedrijf heeft vestigingen in onder meer Utrecht en Amersfoort. Er is een financieel adviseur ingehuurd om te bekijken wat er met de Nederlandse tak moet gebeuren. De Nederlandse winkels presteren niet volgens de verwachtingen. Het bedrijf zegt dat er bezuinigingen aan komen, en mogelijk gaan er ook filialen dicht.
Hudson's Bay opende in september 2017 zijn eerste vestiging in Nederland, toen in Amsterdam. In maart 2018 volgde Amersfoort en de vestiging in Utrecht ging in maart dit jaar open. Het bedrijf heeft vestigingen in verschillende panden die waar voorheen filialen in zaten van het failliete V&D zaten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.