RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

WK-lied: Utrechtse amateurvoetbalsters zingen Oranje Leeuwinnen toe

LE HAVRE/UTRECHT - Elf Utrechtse amateurvoetbalsters moedigen het Nederlands vrouwenelftal vanmiddag aan met een eigen WK-lied. De speelsters van Zwaluwen Utrecht 1911 zitten in Le Havre zingend op de tribune als Nederland tegen Nieuw-Zeeland aan het eindtoernooi begint.

De elf voetbalsters zijn op vakantie in Frankrijk en hebben tickets voor de eerste twee wedstrijden van Oranje. Ook lopen ze vanmiddag vanaf het strand mee in de oranje fanparade naar het Stade Océane. Het lied dat speelster Anna Peeters schreef zit vol inside jokes over hun road trip, maar ze hoopt dat het refrein aanslaat. "Dat is algemeen en kan door iedereen meegezongen worden", zegt Peeters tegen RTV Utrecht.

Het moet gezegd: het terugkerende refrein klinkt inderdaad aanstekelijk. "We kleuren weer oranje, de leeuwinnen gaan op jacht", schreef Peeters. Voor haar is liedjes maken een hobby. "Voor de vrouwen was er toen ik het maakte nog niet een specifiek lied", zegt ze tegen RTV Utrecht. "Het leek me leuk om de gezelligheid en gebroederlijkheid die je in het stadion voelt om te zetten in een nummer."

Peeters nam met elk van haar teamgenoten afzonderlijk een stukje van het lied op. "Daar heb ik een nummer van gemaakt. Gisteren in de auto heb ik het naar iedereen gestuurd."

Inmiddels heeft Peeters een fragment van de WK-kraker op YouTube gezet. "We hopen dat het publiek gaat meezingen. Dat zou leuk zijn. Bij ons gaat het in elk geval niet meer uit het hoofd."Het volledige refrein:
We kleuren weer oranje
Ja wij zijn fans vanaf de eerste dag
Allemaal oranje
De leeuwinnen gaan op jacht
We kleuren weer oranje
Ja wij zijn fans vanaf de eerste dag
Het wordt weer feest vannacht


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -