RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Eddie Vedder (Pearl Jam) krijgt ontmoeting met Utrechtse blondine na 27 jaar maar niet uit zijn hoofd

UTRECHT - De ontmoeting met een Utrechtse blondine maakte 27 jaar geleden zoveel indruk bij zanger Eddie Vedder van Pearl Jam dat hij haar na al die jaren nog steeds niet uit zijn hoofd weet te krijgen. Dat blijkt uit een verhaal in Het Parool vandaag. Utrecht zelf maakte overigens minder indruk: Vedder dacht dat de ontmoeting in Amsterdam plaatsvond, maar het was na een concert in Tivoli.

Het Parool ging op zoek naar de vrouw na een opmerking van Vedder bij een concert van Pearl Jam dit weekend in de AFAS Live. Hij vertelde dat hij na een concert in 1992 in de Melkweg in Amsterdam achterop de fiets van een vrouw naar zijn hotel was gebracht. Hij vroeg of de vrouw er was. Dat was niet zo, maar het was aanleiding voor Het Parool om op zoek te gaan.

De krant onthult vandaag dat die zoektocht een succes was. Valeska Custers, in 1992 nog Valeska Dijkstra, is de vrouw die het hoofd van Vedder op hol bracht. Alleen blijkt het geheugen van de rockster een paar gaten te bevatten. Custers bracht Vedder namelijk naar huis na een concert in Tivoli in Utrecht, en niet na een optreden in de Melkweg in Amsterdam.

Na het concert van Pearl Jam in het poppodium aan de Oudegracht raakten de twee in Kafé België aan de praat met elkaar. De Utrechtse bracht de rockster uiteindelijk op de fiets naar zijn hotel omdat hij de weg niet wist. Daarna ging ze naar huis. Zonder dat er iets gebeurd is, tekent het Parool op uit haar mond: "Hij was zo verlegen en zo bescheiden. Dat maakte hem ook zo leuk."

Custers is inmiddels 49 en verhuisd van Utrecht naar Hilversum. Ze is getrouwd en heeft drie dochters, maar zou de avond nog best een keertje over willen doen: "Hij voelt wel een beetje als mijn soulmate." Of dat ook gaat gebeuren, is nog maar de vraag. Vedder en zijn band hebben Nederland alweer verlaten.

Het Parool heeft het management van de zanger benaderd voor commentaar op het verhaal. Op de site van de krant zijn ook foto's te zien en staat een heel interview met Custers.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -