Sterrenwijker Marga Weldam dompelt straat onder in oranjesferen: "Het is toch gezellig?"

© Peter Knieriem / RTV Utrecht
UTRECHT - De straten kleuren nog niet massaal oranje, maar in de Utrechtse Sterrenwijk lopen ze in ieder geval wél warm voor het WK vrouwenvoetbal. De Notebomenlaan is helemaal versierd met vlaggetjes en op veel vensterbanken prijken oranje-gadgets. En dat is voor een groot deel te danken aan Marga Weldam.
Weldam is samen met een buurvrouw de aanjager geweest van het oranjefeest in de straat. Samen namen ze het initiatief om de boel te versieren. Het maakt Marga namelijk niks uit voor wie ze juicht, de mannen of de vrouwen, het gaat haar vooral om de gezelligheid.
"Je hoopt dat je een leuk feest krijgt onderling. Een flesje bier, limonade, een kop koffie. Dat doet al een hoop. Da's toch gezellig? Beter dan haat en nijd onder elkaar. Er is ellende en armoede genoeg in de wereld."

POLONAISE

En zo denken steeds meer buurtgenoten erover. Want of ze nou willen of niet: Marga trekt gewoon mensen van straat om de polonaise te doen en ze enthousiast te maken voor het voetbaltoernooi. "Holland, Holland", roept ze terwijl ze op een trommel slaat en oranje hoedjes uitdeelt.
Tekst loopt door onder de video.
De Notebomenlaan in Sterrenwijk kleurt oranje
Even later, als de wedstrijd begonnen is, zit Marga alleen op de bank te kijken. De buurvrouw is nog niet thuis van het werk. "Maar die komt zo, hoop ik."
Waar de oranjefan op hoopt, is dat de oranjekoorts zal toenemen naarmate de dames beter presteren op het WK. En dat dan ook de rest van de wijk oranje kleurt. "Ja, dat zou leuk zijn", zegt ze, waarna ze voor de tv nogmaals in de handen klapt: "Holland! Holland!"
En het feestje in Sterrenwijk kan nog even doorgaan, want of het nou aan Marga lag of niet: de Nederlandse voetbaldames zijn het WK in Frankrijk goed begonnen. Nieuw Zeeland werd in Le Havre met 1-0 verslagen.

WIJK BIJ DUURSTEDE

Ook in Wijk bij Duurstede kleuren sommige huizen al aardig oranje. Ken jij in de provincie nog meer straten waar ze de leeuwinnen hartstochtelijk steunen? Stuur je foto's naar nieuws@rtvutrecht.nl of via de Whatsapp,
06-1614 1218
.
Wijk bij Duurstede staat achter oranje.
Wijk bij Duurstede staat achter oranje. © Ingezonden

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.